Salventius

Werk: ‘Knight of the Unknown’
Artiest: Salventius (Niels Kiené)

Creëren in het moment met maar één lijn

Salventius is een momentalistische kunstenaar en maker van one-line portretten. Naast het gebruik van materialen als acryl en inkt, is hij ook zeer bedreven in licht schilderen, beeldhouwen, keramiek en zelfs Virtual Reality.

Knights of the Unknown
Knights of the Unknown

“Als ik in het moment creëer, brengt de one-line techniek me focus. Het stelt me in staat om te beginnen waar het goed voelt en te eindigen als het klaar is. Daartussenin is alles puur avontuur, net als het leven zelf.”

Kelly van de Oplichterspraktijk:
“Dit is een geweldige samenwerking, omdat ik natuurlijk ook met kleuren en lijnen werk. Ik kwam het werk van Salventius online tegen en mijn wens om ooit één van zijn prachtige portretten op te lichten was geboren. Gelukkig was die wens wederzijds!
‘Knight of the Unknown’ is misschien geen typische ‘Salventius’, omdat er meerdere lijnen en kleuren gebruikt worden, maar eigenlijk is al zijn werk geschikt voor mijn oplichterspraktijken. Ik ben dan ook erg trots dat Niels net zo enthousiast was om zijn werk in Neon LED terug te zien. En zie hier het resultaat! Het beste van beide werelden. Toch?”

Instagram: @salventius
Facebook: @salventius
www.salventius.com